Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Befsztyki wiejskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso zemleć, dodać łyżkę oleju i 2 łyżki zimnej przegotowanej wody, wyrobić, nie dodając żadnych przypraw...

Befsztyki wiejskie

Składniki:

Befsztyki wiejskie

 

Sposób przygotowania:

Befsztyki wiejskie
Mięso zemleć, dodać łyżkę oleju i 2 łyżki zimnej przegotowanej wody, wyrobić, nie dodając żadnych przypraw. Uformować owalne befsztyki. Cebulę pokroić w półkrążki i podsmażyć na oleju, osolić, dodać pieprzu, zalać na patelni taką ilością wody, aby ją pokryła, i gotować, aż woda wyparuje. Na mocno rozgrzany olej kłaść befsztyki poprószone mąką, smażyć po 4 min z każdej strony. Gotowe posypać solą i pieprzem, przykryć cebulą i jeszcze ogrzewać 2-3 min na małym ogniu. Podawać z ziemniakami piure bądź frytkami i surówką.