szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

befsztyki wołowo-serowe z cebulą smażoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

befsztyki wołowo-serowe ze smażoną cebulą

befsztyki wołowo-serowe z cebulą smażoną

Składniki:

befsztyki wołowo-serowe z cebulą smażoną

 

  • 500 gram wołowiny bez kości
  • 100 gram sera żółtego
  • 100 gram masła
  • 3 cebule
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyzki siekanej zielonej pietruszki
  • 1 żółko

Sposób przygotowania:

befsztyki wołowo-serowe z cebulą smażoną
Ser pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę po czym zemleć w maszynce, nastepnie dodać do niego łyżkę oleju, żółtko oraz ser. Całość dokładnie wymieszać i uformować niezbyt grube, owalne befsztyki.
Cebule obrać, pokroić w piórka, podsmażyć na odrobinie oleju. Przed podaniem befsztyki podsmażyć z obu stron na maśle wymieszanym z olejem. Przed podaniem oprószyć solą pieprzem. Na każdym ułożyc po porcji podsmażonej cebuli i posypać natką.