zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Bejcowane skrzydła indycze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pieczone skrzydła z indyka

Bejcowane skrzydła indycze

Składniki:

Bejcowane skrzydła indycze

 

  • 5 skrzydeł z indyka
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka przyprawy sól czosnkowa z ziołami
  • 1 łyżka fit up do potraw mięsnych
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego

 

Sposób przygotowania:

Bejcowane skrzydła indycze
Skrzydła umyć, osuszyć i ułożyć w misce.
Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, wlać do skrzydeł i nasmarować je przygotowaną bejcą.
Odstawić na minimum 2 godziny.
Skrzydła ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polać marynatą i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Piec 50-60 minut.