Sposób przygotowania:
bentos
Na początek grzyby moczymy przez 30 minut,potem gotujemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę obrać i również pokrojoną w kostkę podsmażyć na złoty kolor. Dodać do grzybów i wymieszać z grzybkami przyprawic przyprawami do smaku.
Potem rozbity boczek nacieramy roztartym czosnkiem i papryką. Nakładamy farsz grzybowy i rolujemy w rulon. Obowiązujemy nicią lub przekuwamy wykałączką i odstawiamy na 1h do lodówki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 2 godziny.
Potem rozbity boczek nacieramy roztartym czosnkiem i papryką. Nakładamy farsz grzybowy i rolujemy w rulon. Obowiązujemy nicią lub przekuwamy wykałączką i odstawiamy na 1h do lodówki.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 2 godziny.