Sposób przygotowania:
Better Than Robert Redford
Nasmarować blachę (22 x 33) tłuszczem lub sprejem, piekarnik nagrzać 180 ℃. Wymieszać w misce mąkę z 1 łyżką cukru, stopionym masłem i orzechami i wyłożyć na blachę do pieczenia rozprowadzając ciasto palcami po całej powierzchni. Piec ok. 20 minut na złoty kolor. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ubić ser z cukrem pudrem na pulchną masę i po ubiciu wmieszać ręcznie połowę bitej śmietany, rozprowadzić na upieczonym cieście. Ja dodałem starty na tarce mały baton Kit Kat. Przygotować budyń waniliowy ale tylko w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu - u mnie 2 szklanki mleka na dwa małe opakowania budyniu i rozsmarować na powierzchni sera. Tak samo zrobić z budyniem czekoladowym (u mnie czekoladowy fudge) i wyłożyć na budyń waniliowy. Dobrze jest za każdym razem wstawić blachę do lodówki po zrobieniu każdego etapu. Na końcu wyłożyć resztę bitej śmietany, można dodać więcej bitej śmietany jak ktoś lubi i wstawić całość do lodówki na 2 godziny lub na całą noc. Przed podaniem posypać orzechami, wiórkami czekoladowymi i startym batonem Kit Kat.
jaNina
AnetaŚw
Magdalenaa
Polpal
marietta