Sposób przygotowania:
Snickers - ciasto z orzechami
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, które następnie podzielić na 3 części i wstawić na 1/2h do lodówki. Dwie części ciasta rozwałkować, przełożyć do blaszki i upiec na złoty kolor. Orzechy drobno pokroić. Margarynę rozpuścić wraz z cukrem i miodem, a następnie dodać posiekane orzechy i wszystko razem smażyć na złoty kolor. Trzecią część ciasta również rozwałkować, przełożyć do blaszki i podpiec (ale nie upiec do końca). Tak przygotowane orzechy wyłożyć na podpieczone ciasto i całość zapiekać przez parę minut. Połowę mleka zagotować z cukrem. W drugiej połowie mleka roztrzepać żółtko wraz z oba rodzajami mąki i całość wlać do gotującego się mleka. Mieszać, aż powstanie gęsty budyń, który pozostawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch i ciągle ucierając dodawać wystudzony budyń. Na placek kruchy rozsmarować powidło śliwkowe, a następnie połowę masy i przykryć drugim plackiem kruchym, który również posmarować powidłem i resztą masy, a na wierzch wyłożyć ciasto z orzechami.