Sposób przygotowania:
Spaghetti a'la bolognese
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Cebulę i marchewkę kroimy i podsmażamy y na oleju.
3. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
4. Dodajemy soczewice chwilę przesmażamy i dodajemy pomidory. Przyprawiamy oregano i bazylią.
5. Dodajemy wywar warzywny. Gotujemy do miękkości soczewicy, aż cały nadmiar płynu się zredukuje i uzyskamy gesty sos.
6. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem oraz dodajemy ciemne oliwki.
7. Podajemy z makaronem i posypujemy serem.
2. Cebulę i marchewkę kroimy i podsmażamy y na oleju.
3. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
4. Dodajemy soczewice chwilę przesmażamy i dodajemy pomidory. Przyprawiamy oregano i bazylią.
5. Dodajemy wywar warzywny. Gotujemy do miękkości soczewicy, aż cały nadmiar płynu się zredukuje i uzyskamy gesty sos.
6. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem oraz dodajemy ciemne oliwki.
7. Podajemy z makaronem i posypujemy serem.
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki