Sposób przygotowania:
Bezglutenowy placek ze śliwkami
W lekko ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy masło i mleko z drożdżami. Wyrabiamy dość długo na gładką masę.
Formujemy placek i układamy na nasmarowanej blaszce. Na wierzchu układamy przekrojone śliwki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, by podwoiło swoją wysokość.
Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Formujemy placek i układamy na nasmarowanej blaszce. Na wierzchu układamy przekrojone śliwki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, by podwoiło swoją wysokość.
Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.