Sposób przygotowania:
Biała Dama
upiec biszkopta wg własnego przepisu
masa:
odsączyć ananasa z puszki, pokroić. Syrop zagotować z 2 łyżkami żelatyny, ostudzić. Śmietankę ubić na gęsto z cukrem, dodać wystudzony syrop z żelatyną. Dodać kawałki ananasa i startą czekoladę wymieszać łyżką ( mikserem będzie chlapać) Gotową masę wylać na biszkopt. Wsadzić do lodówki aż masa się stężeje. Gdy masa będzie już sztywna na górę wylewamy galaretkę. Wstawiamy do lodówki do czasu stężenia galaretki
masa:
odsączyć ananasa z puszki, pokroić. Syrop zagotować z 2 łyżkami żelatyny, ostudzić. Śmietankę ubić na gęsto z cukrem, dodać wystudzony syrop z żelatyną. Dodać kawałki ananasa i startą czekoladę wymieszać łyżką ( mikserem będzie chlapać) Gotową masę wylać na biszkopt. Wsadzić do lodówki aż masa się stężeje. Gdy masa będzie już sztywna na górę wylewamy galaretkę. Wstawiamy do lodówki do czasu stężenia galaretki