Sposób przygotowania:
Zupa-krem cebulowy
Cebule obrać, pokroić dowolnie, wrzucić z masłem klarowanym do garnka i przesmażyć. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do zeszklonej cebuli. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i przyprawę warzywną. Zalać wodą i gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie posiekać dodatkową cebulę, wrzucić na suchą patelnię. Dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i smażyć razem aż się zarumieni. Z zupy wyłowić liść i ziele angielskie, dodać do garnka śmietanę, zmiksować na krem. Doprawić pieprzem i gałką.
Nalać na talerze i podać z kiełbasą i cebulą.
W międzyczasie posiekać dodatkową cebulę, wrzucić na suchą patelnię. Dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i smażyć razem aż się zarumieni. Z zupy wyłowić liść i ziele angielskie, dodać do garnka śmietanę, zmiksować na krem. Doprawić pieprzem i gałką.
Nalać na talerze i podać z kiełbasą i cebulą.
SylaUla