Biała kiełbasa z pieca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiełbasę natrzeć czosnkiem i włożyć w podłużne naczynie żaroodporne, wysmarowane wcześniej smalcem. Przysypać pokrojoną w półksięż

Biała kiełbasa z pieca

Składniki:

Biała kiełbasa z pieca

 

  • 1 kg surowej białej kiełbasy,
  • 3 cebule,
  • 4 ząbki czosnku,
  • łyżka smalcu,
  • sól czosnkowa

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z pieca
Kiełbasę natrzeć czosnkiem i włożyć w podłużne naczynie żaroodporne, wysmarowane wcześniej smalcem. Przysypać pokrojoną w półksiężyce cebulą. Posypać delikatnie sola czosnkową. Wstawić do piekarnika i piec godzinę w temperaturze około 180 stopni. Podawać z domowym chrzanem lub ćwikłą.