Sposób przygotowania:
Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku
Najpierw włączamy piekarnik, termoobieg 180 st.C . Kiełbaski przecinamy wzdłuż, ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 8, w miarę jednakowych pasków. Jajko roztrzepujemy, dodając łyżkę majeranku, i łyżeczkę czosnku w granulkach. Na blaszkę rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy go cieniutko olejem. Każdą połówkę kiełbaski owijamy paskami ciasta francuskiego i układamy na blaszce zostawiając odstępy, ciasto podczas pieczenia rośnie. Smarujemy obficie jajkiem z przyprawami i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20 minut, 180 st.C ,termoobieg. Podajemy na liściach sałaty, z chrzanem, musztardą lub jarzynową sałatką. Smacznego
evita0007
zbysiowa
A jakie smaczne:) Dziękuję za komentarz Evitko:)