zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Przepyszna kiełbasa w cieście francuskim

Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku

 

  • 4 białe parzone kiełbasy
  • gotowe ciasto francuskie
  • majeranek -1 łyżka
  • czosnek w granulkach- 1 łyżeczka
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku
Najpierw włączamy piekarnik, termoobieg 180 st.C . Kiełbaski przecinamy wzdłuż, ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 8, w miarę jednakowych pasków. Jajko roztrzepujemy, dodając łyżkę majeranku, i łyżeczkę czosnku w granulkach. Na blaszkę rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy go cieniutko olejem. Każdą połówkę kiełbaski owijamy paskami ciasta francuskiego i układamy na blaszce zostawiając odstępy, ciasto podczas pieczenia rośnie. Smarujemy obficie jajkiem z przyprawami i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20 minut, 180 st.C ,termoobieg. Podajemy na liściach sałaty, z chrzanem, musztardą lub jarzynową sałatką. Smacznego
Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku
Jajko roztrzepujemy z przyprawami, kiełbaski przecinamy wzdłuż
Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku
ciasto dzielimy na 8 pasków, każdą kiełbaskę owijamy
Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku
kiełbaski wkładamy do nagrzanego piekarnika
Białe kiełbaski we francuskim płaszczyku
Fairy pomoże nam pozmywać naczynia po skończonym posiłku