justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

nieco inny przepis na bigos

Bigos

Składniki:

Bigos

 

  • 1/2 główki kapusty
  • 1/2 kg skrzydełek
  • 2 pętka cienkiej kiełbasy
  • kostka rosołowa Knorr Boczek wędzony
  • 2 marchewki
  • mały koncentrat pomidorowy

 

  • Przyprawy:
  • listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, przyprawa do bigosu Vegeta,
  • łyżka Vegety,

Sposób przygotowania:

Bigos
Skrzydełka myjemy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i wszystkich przypraw. Wyjmujemy skrzydełka z wody i obieramy mięso. Kapustę siekamy., Przekładamy do naczynia z wywarem pos krzydełkach. Dolewamy wodę, tyle żeby cała kapusta się zakryła. Dodajemy pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa, pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Wszystko zagotowujemy. Po tym czasie dodajemy koncentrat. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku.