Sposób przygotowania:
Bigos
Do ok.3 l. rondla wrzucić poszatkowaną kapustę kiszoną,boczek świeży i wędzony pokrojone w kostkę po ok.2 cm na 2,zalać niewielką ilością wody,gotować na wolnym ogniu aż kapusta zmięknie,a świeży boczek zacznie się rozpadać,potem dodajemy drobno pokrojoną świeżą kapustę,przyprawy i dodajemy oczywiście cały czas wody,bo nam się wygotowuje i mieszamy żeby nie przypalić,gotujemy w zależności jak kto lubi,ja osobiście gotuję aż kapusta się rozlatuje,wówczas podsmażam drobno pokrojoną kiełbasę,wsypuję do bigosiku i po wymieszaniu dodaję przecier pomidorowy(zwykle dwie małe puszeczki),gotujemy ok.20 minut i gotowe,aaa uważajcie,bo po dodaniu przcieru garnek lubi przywierać,trzeba często mieszać.SMACZNEGO !
Sandra S
Mandaryna