annajot

annajot

Szef Kuchni
[Przepisów: 9]

Bigos bezmięsny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Pyszny bigos bez mięsa i sztucznego przecieru pomidorowego:) Tylko naturalne składniki ;)

Bigos bezmięsny

Składniki:

Bigos bezmięsny

 

Sposób przygotowania:

Bigos bezmięsny
Kapustę kiszoną odsączyć z zalewy, pokroić, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać sól oraz bazylię i gotować przez 60 min. Podczas gotowania należy przygotować resztę składników. Pomidory pokroić na ćwiartki, włożyć do garnka i rozgnieść (np. drewnianą łyżką). Gotować tak długo, aż pomidory się nie rozgotują (ok. 15 min.). Powinny uzyskać jednoitą konsystencję. Cebule, paprykę i pieczarki kroimy i dusimy ok. 10-15 min na patelni. Po godzinie zdjemujemy kapustę z pieca, dodajemy przecier pomidorowy oraz reszte składników, mieszamy i gotujemy razem przez ok. 15 min.

Tagi:

bigos