madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Bigos cygański 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pojawia się u mnie na wszystkich uroczystościach

Bigos cygański 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos cygański 5

 

  • 1 kg. mielonego mięsa
  • 1 kg. pieczarek
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 duży por
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • olej do smażenia
  • majeranek do smaku
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Bigos cygański 5
Mięso mielone doprawić do smaku solą , pieprzem, oraz majerankiem, dodać jajko i wyrobić. Uformować małe kuleczki i zrumienić z wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki pokrojone w plasterki podsmażyć, dodać do mięsa, dołożyć pora pokrojonego w plasterki i paprykę pokrojoną w kosteczkę, smażyć do miękkości. Na samym końcu dodać koncentrat pomidorowy i jeśli trzeba doprawić jeszcze do smaku.
Bigos cygański 5
Z doprawionego mięsa usmażyć małe zraziki
Bigos cygański 5
Pieczarki pokrojone w plasterki podsmażyć
Bigos cygański 5
Por pokroić w plasterki a paprykę w kostkę
Bigos cygański 5
Wymieszać składniki i smażyć do miękkości