Bigos Kaja35

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na mój bigos z kapusty białej.

Bigos Kaja35

Składniki:

Bigos Kaja35

 

  • Główka mała kapusty białej 1 sztuka
  • Kiełbasa zwyczajna 3 sztuki
  • Kość wieprzowa 1 szt
  • Liść laurowy 1 sztuka
  • Ziele angielskie 5 ziaren
  • Pieprz oraz sól do smaku
  • Przecier pomidorowy 1 słoik mały

 

Sposób przygotowania:

Bigos Kaja35
Z kapusty usunąć zbędne liście, następnie poszatkować na drobno oraz przełożyć do garnka, dodać kość, przyprawy i kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz zagotować, następnie z kości oddzielić mięso ( kość wyrzucić) mięso włożyć z powrotem do gara, dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą wraz z pieprzem i zagotować do miękkości około 10 minut. Gotowy bigos przekładam do słoików i spożywam na drugi dzień.