Sposób przygotowania:
Bigos marchewkowy
Kapustę białą myjemy kroimy nożem na wiórka ,kapustę kiszoną jeśli jest bardzo kwaśna płuczemy wodą ,na sicie osączamy przekładamy do garnka ,dodajemy do niej poszatkowaną kapustę surową ,pieczarki myjemy kroimy w grubszą kostkę i też dodajemy ,zalewamy wodą i gotujemy ,w tym czasie obieramy marchewkę trzemy na tarce i dodajemy do zagotowanej kapusty doprawiamy przyprawami i gotujemy wszystko razem do miękkości . Cebulę obieramy kroimy w kostkę ,razem z kiełbasą przesmażamy na oleju ,i dodajemy w trakcie gotowania bigosu.Na patelni rozpuścić masło ,dodać koncentrat przesmażyć i dodać pod koniec gotowania,chwilę wszystko razem pogotować .Jeśli ma być w wersji dietetycznej nie dodawać do bigosu zawiesiny. Będzie troszkę rzadki ale taki ma być.Podawać z razowym pieczywem.Smacznego:)