Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Bigos na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ja robię taki bigos gdy zostanie mi np. kapusta po robieniu gołąbków

Bigos na szybko

Składniki:

Bigos na szybko

 

  • kapusta biała poszatkowana
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 średnia marchewka starta na wiórki
  • kawałek czerwonej papryki pokrojonej w paseczki
  • 40 dag kiełbasy
  • porcja rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • kawałek posiekanego pora

Sposób przygotowania:

Bigos na szybko
Porcję rosołową wstawić w garnku i zrobić z niej wywar. Do tego wywaru dodajemy sól, pieprz startą marchew, pora i kapustę, pokrojone i obrane z łupin pomidory. Gotujemy aż kapusta zacznie robić się miękka. Kiełbasę kroimy w talarki i lekko podsmażamy, dodajemy do bigosu. Doprawiamy do smaku. Jeśli chcecie można dodać koncentrat pomidorowy.