aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Bigos na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rewelacyjny w smaku bigos z kiszonej kapusty przygotowany na dużej ilości mięsa.

Bigos na żeberkach

Składniki:

Bigos na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Bigos na żeberkach
Mięso myjemy, wkładamy do garnka z wodą. Wsypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Następnie wyjmujemy, lekko studzimy. Wywar przecedzamy przez sitko, wlewamy do większego garnka. Wkładamy kapustę. Pokrojoną w piórka cebule i gotujemy na małym ogniu. Z żeberek usuwamy kości. Razem z łopatką kroimy w kostkę i wkładamy do kapusty. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy, aż nadmiar wody odparuje.