aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

bigos wg. wuja Tadka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bigos wujka Tadka, polecam...

bigos wg. wuja Tadka

Składniki:

bigos wg. wuja Tadka

 

Sposób przygotowania:

bigos wg. wuja Tadka
Kapustę płuczemy, jesli jest zbyt kwaśna. Jeśli nadal jest kwaśna czynność powtarzamy, Następnie dolewamy wody i gotujemy na małym ogniu. JeŚli woda jest za kwasna to wylewamy i dolewamy nowej. Marchewkę ścieramy na tarce i taką startą marchewkę dodajemy do kapusty. Kroimy w kostkę kiełbasę i cebulę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.

Tagi:

bigos kielbasa