Sposób przygotowania:
Bigos z białej kapusty z warzywami i schabem
Na rozgrzany olej wrzucić posiekana cebulę i por, smażyć chwilę aż się zeszkli. Schab umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Rozgarnąć cebulę na boki i wrzucić mięso, smażyć chwilę aż się zetnie, wymieszać. Marchew obrać, umyć. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, pokroić w paseczki. Cukinię wyszorować, razem z marchwią zetrzeć na dużych oczkach tarki. Wrzucić warzywa do garnka. Kapustę oczyścić z brzydkich liści, poszatkować. Wrzucić do garnka. Wlać 1 szklankę bulionu warzywnego. Dodać suszone pomidory, czubricę. Dusić całość, aż mięso i warzywa będą miękkie. Następnie dodać koncentrat, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, dusić jeszcze kilka minut. najlepiej smakuje odgrzewany na drugi dzień, z domowym chlebem.