eluska

eluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Bigos z cukini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepiej smakuje z ryżem.

Bigos z cukini

Składniki:

Bigos z cukini

 

  • cukinia 1 szt
  • kiełbasa zwyczajna 2 laski
  • cebula 1 szt
  • pomidory 2 szt
  • przecier pomidorowy 70 g
  • natka pietruszki 5 gałązek
  • sól 1 do smaku
  • pieprz czarny 1 do smaku

Sposób przygotowania:

Bigos z cukini
Dużą cukinię umyć i wysuszyć. Następnie obrać ze skórki, przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ. Ko lejnie pokroić w kostkę. Cebulę pokroić, chwileczkę podsmażyć i dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i razem smażyć. Do kiełbasy i cebuli dodać cukinię i dusić. Pod koniec dodać pomidory i przecier pomidorowy. Posolić, popieprzyć. Dodać posiekaną natkę pietruszki.