aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Bigos z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny bigos z cukinii i warzyw

Bigos z cukinii

Składniki:

Bigos z cukinii

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z cukinii
Cukinie obrać ze skórki i wykroić miąższ, pokroić na niewielkie kawałki. Paprykę obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Pomidory pokroić na kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kiełbasę obrać i pokroić w półplasterki. Na dużej patelni lub w rondlu roztopić margarynę, dodać cebulę i kiełbasę i lekko podsmażyć. Dodać cukinię oraz paprykę i wymieszać. Dusić na małym ogniu. Gdy warzywa będą mięknąć wrzucić pomidory. Poddusić jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na ciepło z pieczywem.