Sposób przygotowania:
Cukinio-wy karminadel z kaszą jęczmienną
Młode cukinie opłukać, obrać a następnie zetrzeć na tarce o (grubych oczkach).
Oprószyć solą i odstawić na 10 - 15 min.
Odcisnąć dobrze z nadmiaru płynu.
Woreczek jęczmiennej kaszy ugotować tak aby zrobiła sie kleista.
Dodać jajko i startą cukinie, posiekaną zieloną pietruszkę i drobno pokrojoną cebule.
Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Dłonie zamaczać w zimnej wodzie i formować klopsy.
Klopsy panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na gorącym oleju z obu stron.
Podawać polane śmietaną lub jogurtem.
Oprószyć solą i odstawić na 10 - 15 min.
Odcisnąć dobrze z nadmiaru płynu.
Woreczek jęczmiennej kaszy ugotować tak aby zrobiła sie kleista.
Dodać jajko i startą cukinie, posiekaną zieloną pietruszkę i drobno pokrojoną cebule.
Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Dłonie zamaczać w zimnej wodzie i formować klopsy.
Klopsy panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na gorącym oleju z obu stron.
Podawać polane śmietaną lub jogurtem.
gusia1000