Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bigos z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bigos jest o tyle fajną potrawą, że długo się utrzyma, a jeśli zrobimy go stanowczo za dużo możemy go zamrozić.

Bigos z grzybami

Składniki:

Bigos z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Bigos z grzybami
Kapustę pokroić, zalać wodą i gotować pod przykryciem.

Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć i dodać do kapusty. To samo zrobić z kiełbaską. Dodać liście laurowe, kminek, ziele angielskie. Przyprawić do smaku.

Grzyby udusić w osobnym naczyniu. Dodać do gotującego się bigosu.

Gotować razem jeszcze przez jakiś czas.

Doprawić do smaku i podawać.