Bigos z Izraela

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Mięso pokroić jak na gulasz, olej rozgrzać na patelni i smażyć wołowinę kilka minut.

Bigos z Izraela

Składniki:

Bigos z Izraela

 

  • 1/2 kg wołowiny
  • 1 kg cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka rosołowa
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos z Izraela
Mięso pokroić jak na gulasz, olej rozgrzać na patelni i smażyć wołowinę kilka minut. Przełozyć do garnka, zalać 1 szkl wody, wrzucić kostkę rosołową i dusić pod przykryciem godzinę. Cebulę obrać i pokroić w krążki a następnie wrzucić do mięsa. Dodać zmiażdżony czosnek, doprawić solą oraz pieprzem i gotować na bardzo wolnym ogniu aż cebula będzie miękka. Podawać z ziemniakami.
Do bigosu można dodać kminek, listek laurowy i ziele angielskie, potrawa będzie wówczas bardziej aromatyczna i smaczniejsza.