Sposób przygotowania:
Bigos z kapusty pekińskiej
Kapustę opłukać i osuszyć. Każdy liść przekroić wzdłuż, złożyć razem i pokroić w wąskie paski. Blanszować 3 min w posolonym wrzątku i osączyć. Parówki obrać z osłonek, pokroić w półkrążki. Szynkę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i zeszklić na maśle, dodać koncentrat pomidorowy i dusić 3 min. Następnie dodać przyprawy ziołowe, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i włożyć kapustę. Dusić około 15 min. Dodać parówki i szynkę, dusić jeszcze około 5 min. Mąkę roztrzepać w winie, wlać do bigosu i zagotować. Przed podaniem każdą porcję posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody lub pieczywem. Bigos można zakwasić cytryną.
yola
darek112