Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Bigos z kiełbasą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bigosik podajemy z chlebem lub bułkami.

Bigos z kiełbasą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos z kiełbasą i pieczarkami

 

  • Ziele angielskie Kiełbasa podwawelska 0,5 kg Pieczarki 30 dkg Ścinki wędlin 30 dkg Cebula

Sposób przygotowania:

Bigos z kiełbasą i pieczarkami
Kapustę kiszoną płuczemy pod bieżącą wodą i odciskamy. Następnie odciśniętą kapustę kroimy, jeśli jest z byt długa. i pokrojoną przekładamy do dużego garnka. Zalewamy wodą.wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie i wstawiamy na mały ogień. Gotujemy do miękkości,Kiełbasę, pieczarki, Ścinki wędlin,Cebulę Czosnek, kroimy w grubszą kostkę, na patelnię dajemy tłuszcz na rozgrzany tłuszcz wkładamy wszystkie skłądniki pokroijone w kostkę, na małym ogniu, podsmażamy, co jakiś czas mieszając, gdy będzie wysmażone przekładamy wszystko do garnka z kapustą, doprawiamy do samku kucharkiem oraz pieprzem, na samym końcu gotowania dajemy przecier pomidorowy, starannie, wymieszać.
Bigos z kiełbasą i pieczarkami
kapustę gotujemy z liściami laurowymi i zielem angielskim
Bigos z kiełbasą i pieczarkami
kiełbaskę kroimy w grubszą kostkę, dajemy na patelnie
Bigos z kiełbasą i pieczarkami
pieczarki należy obrać i pokroić w kostkę
Bigos z kiełbasą i pieczarkami
wszystkie pokrojone składniki wkładamy na patelnie .