Sposób przygotowania:
Bigos z kopytkami
Mięso umyc i pokroic w kostkę. Czosnek rozetrzec z solą, po czym połączyc z mięsem. Na patelni rozgrzac smalec. Dodac pokrojone mięso i posiekaną w kostkę cebulę. Dodać przecier pomidorowy. Zagęścic zawiesina z mąki i wody. Kapustę kiszoną ugotowac i odcedzic. Ugotowane ziemniaki przepuścic przez praske, dodac jajko, mąkę i zagnieśc ciasto na kluski. Z caista uformowac wałek grubości ok. 3 cm i pokoric na ukośne kawałki. Gotowac w osolonej wodzie. Gotowe kopytka wymieszac z kiszoną kapustą i uduszonym mięsem. przyprawic do smaku solą i pieprzem. Całość zagotowac , od czasu do czasu mieszając
edytaha
marx266
edytaha
Dostaw szybko to jedno zero, bo 3 dag mąki na kilogram ziemniaków to za mało. Tak ciężko jest przyznać się do błędu?
elzbieta8960
edytaha
Prędzej to drugie, należałoby chyba zwrócić się do moderatorów o interwencję