pałla

pałla

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Bigos z pieczarek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Ta potrawa jest dość tłusta ale smaczna

Bigos z pieczarek.

Składniki:

Bigos z pieczarek.

 

  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg cebuli
  • 1/2kg ogórków kisz
  • 1 sł papryki marynowanej
  • 1 sł przecieru pomidorowego
  • sól,pieprz
  • smalec
  • 2 laseczki kiełbasy zwyczajnej

Sposób przygotowania:

Bigos z pieczarek.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć,cebule pokroić w talarki i usmażyć.Ogórki,paprykę pokroić w paseczki i lekko podsmażyć.Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć.Gdy wszystko jest podsmażone przełożyć to do 1 garczka ,podlać wodą tak żeby składniki były przykryte,i to wszystko jeszcze dusić do miękości.Gdy wszystko jest uduszone dać sól,pieprz do smaku oraz dodać przecier pomidorowy na samym końcu i zagotować.Ta potrawa ma być gęsta.

Tagi:

kielbasa bigos