beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Bigos z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bigosik z młodej kapustki z pieczarkami

Bigos z pieczarkami

Składniki:

Bigos z pieczarkami

 

  • 1 średnia główka kapusty
  • 40 dag cienkiej kiełbasy
  • ok 30 dag mięsa wieprzowego z kością
  • 10 pieczarek
  • 2 -3 suszone grzybki
  • cebula
  • liść laurowy
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Bigos z pieczarkami
Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, zagotować chwilę o odlać wodę. Zalać ponownie wodą i dodać umyte mięso. Pieczarki umyć i przesmażyć razem z cebulą na łyżce oleju. Dodać do bigosu. Grzybki suszone umyć, sparzyć gorącą wodą. Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na reszcie oleju i dodać razem z sparzonymi grzybkami do kapusty. Podgotowane mięso wyjąć, obrać z kości, pokroić i dodać ponownie. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem.