Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Bigos z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny sposób na tani i łatwy bigos z pysznymi pulpecikami z mięsa :) Na święta lub inne imprezy :)

Bigos z pulpetami

Składniki:

Bigos z pulpetami

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka: papryki słodkiej,papryki ostrej,vegety
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 liście laurowe
  • pieprz
  • 1 szklanka wody

 

  • pulpeciki :

 

  • 500 g mięsa mielonego z szynki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól i pieprz
  • przyprawa do mięs
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Bigos z pulpetami
Kapustę przepłukujemy i kroimy na drobniejsze kawałki.Wrzucamy do garnka ,wlewamy szklankę wody i gotujemy około 20 minut. Wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Dusimy co jakiś czas dolewając wody,jeśli wyparuje. Dodajemy koncentrat i przyprawy. Mieszamy. Mięso mieszamy z jajkiem,bułką tartą i przyprawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoto pulpeciki. Do bigosu wrzucamy pulpeciki i gotujemy jeszcze około 40 minut co jakiś czas mieszając.