Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Bigos z warzyw

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetnie wygląda i to nie typowy przepis

Bigos z warzyw

Składniki:

Bigos z warzyw

 

  • 50 dag kiełbasy
  • mała dynia
  • kilka patisonów
  • 2 strąki zielonej papryki
  • 2 cebule
  • 4 pomidory lub mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos z warzyw
dynie i patisony obrać wydrążyć pestki a miąższ pokroić w kostkę. kiełbasę pokroić w ćwierć plasterki, paprykę i pomidory umyć i pokroić w kostkę. na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę po czym przełożyć ją na talerzyk, a do rondla włożyć kiełbasę i chwilę smażyć. następnie dodać pokrojone warzywa i mieszając dusić razem 10-15 minut. na koniec dołożyć cebulę i wszystko dusić jeszcze 5 minut. przyprawić do smaku

Tagi:

dynia kielbasa