Sposób przygotowania:
Bigos ze słodkiej kapusty z pomidorami
Mięso umyć, zalać niewielką ilością gorącej wody, posolić i ugotować. Mięso wyjąć z wywaru, oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić.
Kapustę oczyścić, umyć,poszatkować, włożyć do wywaru, dodać pokrojone mięso, obraną, umytą i pokrojoną cebule i ugotować.
Kiełbasę umyć, obrać ze skórki, pokroić w paski.
Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować i przetrzeć.
Z mąki i smalcu przygotować zasmażę, dodać dodać do kapusty, dodać kiełbasę, przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i jeżeli potrzeba cukrem, zagotować..
Kapustę oczyścić, umyć,poszatkować, włożyć do wywaru, dodać pokrojone mięso, obraną, umytą i pokrojoną cebule i ugotować.
Kiełbasę umyć, obrać ze skórki, pokroić w paski.
Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować i przetrzeć.
Z mąki i smalcu przygotować zasmażę, dodać dodać do kapusty, dodać kiełbasę, przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i jeżeli potrzeba cukrem, zagotować..