Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Bigos ze słodkiej kapusty z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry z dodatkiem pomidorów.

Bigos ze słodkiej kapusty z pomidorami

Składniki:

Bigos ze słodkiej kapusty z pomidorami

 

  • 1.50 kapusta biała
  • 60 dag pomidory
  • 20 dag cebula
  • 30 dag łopatka
  • 30 dag kiełbasa
  • 1 dag mąka
  • 4 dag smalec
  • cukier, sól

Sposób przygotowania:

Bigos ze słodkiej kapusty z pomidorami
Mięso umyć, zalać niewielką ilością gorącej wody, posolić i ugotować. Mięso wyjąć z wywaru, oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić.
Kapustę oczyścić, umyć,poszatkować, włożyć do wywaru, dodać pokrojone mięso, obraną, umytą i pokrojoną cebule i ugotować.
Kiełbasę umyć, obrać ze skórki, pokroić w paski.
Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, zalać małą ilością wrzącej wody, rozgotować i przetrzeć.
Z mąki i smalcu przygotować zasmażę, dodać dodać do kapusty, dodać kiełbasę, przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i jeżeli potrzeba cukrem, zagotować..