Sposób przygotowania:
Słodki bigos z kabanosami
Kapustę obrywam z wierzchni liści, i kroję na średnie kawałki.
Wędlinki kroję w kostkę, czosnek na plasterki.
Na rozgrzanym oleju przesmażam kiełbasę i kabanosy, dodaję cebulę, i całość podsmażam chwilę, następnie dodaję kapustę, kminek, czosnek,
listki laurowe, sól i ziele angielskie, i duszę co chwilę mieszając.
Teraz przelewam pomidory z puszki, daję łyżkę papryki słodkiej, łyżkę wędzonej i
szczyptę ostrej i 2 łyżki pasty pomidorowej, cukier i całość mieszam i gotuję do miękkości.
Jeśli danie jest zbyt gęste, można dolać gorącej wody lub bulionu.
Bigos podaję z ziemniakami z wody, lub ze świeżym pieczywem, koniecznie posypuje natką pietruszki.
smacznego!
Wędlinki kroję w kostkę, czosnek na plasterki.
Na rozgrzanym oleju przesmażam kiełbasę i kabanosy, dodaję cebulę, i całość podsmażam chwilę, następnie dodaję kapustę, kminek, czosnek,
listki laurowe, sól i ziele angielskie, i duszę co chwilę mieszając.
Teraz przelewam pomidory z puszki, daję łyżkę papryki słodkiej, łyżkę wędzonej i
szczyptę ostrej i 2 łyżki pasty pomidorowej, cukier i całość mieszam i gotuję do miękkości.
Jeśli danie jest zbyt gęste, można dolać gorącej wody lub bulionu.
Bigos podaję z ziemniakami z wody, lub ze świeżym pieczywem, koniecznie posypuje natką pietruszki.
smacznego!
zbysiowa
Większość jada gołąbki z ziemniakami, ja nie, każdy je jak mu smakuje, osobiście wolę bigosik solo :)