zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Biodrówka suszona ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Biodrówka suszona ze śliwkami

Biodrówka suszona ze śliwkami

Składniki:

Biodrówka suszona ze śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Biodrówka suszona ze śliwkami
Mieso nalezy umyc i osuszyc papierowym recznikiem,pokroic w plastry lekko posolic,oproszyc pieprzem.Maslo rozpuscic na patelni,obsmazyc na nim mieso z oydwu stron,na tym samym tluszczu zeszklic cebule z powrotem polozyc mieso i zalac woda tak aby przykryla mieso.Dodac otarty majeranek,umyte,pokrojone,namoczone sliwki i dusic pod przykryciem na malym ogniu.Gdy mieso bedzie miekkie dodac sos pieczeniowy,wczesniej rozrobiony w niewielkiej ilosci wody.Dusic mieszajac okolo 7min.Podawac z kasza jaglana lub ziemniakami

Tagi:

sosy śliwki