Sposób przygotowania:
Biszkopt czekoladowy z twarogiem
Oddzielić białka od żółtek dwóch jajek. Ubić białka na sztywną pianę, wsypując 4 czubate łyżki cukru. Dodać żółtka, zmieszać mąkę z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i kakao, przemieszać z masą. Wyłożyć blachę piekarnika pergaminem, ostrożnie przelać ciasto biszkoptowe, wyrównać powierzchnie. Wstawić do nagrzanego do 225 stop. C. piekarnika i piec przez 10 minut. Wystawić ciasto do ostygniecia. Rozprowadzić galaretkę w 1 szklance wody. Utrzeć twarożek śmietankowy z sokiem z cytryny. rozgrzać w rondelku galaretkę z resztą cukru, cukrem waniliowym, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wymieszać z masą twarogową, wstawić do lodówki. Ubić śmietanę na puszystą masę, dodać ją do tęzejącego twarożku, dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Przekroić upieczony biszkopt czekoladowy na dwie warstwy. Jedną warstwę ułożyć na folii aluminiowej, unieść brzeg folii ku górze. Równomiernie posmarować warstwę caista przygotowanym kremem twarożkowym. przykryć drugą warstwą ciasta. Całość wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać powierzchnię ciasta cukrem pudrem przesianym przez sitko.