Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Biszkopt Eli przekładany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lekkie i smaczne ciasto na deser

Biszkopt Eli przekładany

Składniki:

Biszkopt Eli przekładany

 

 

  • 2 opak galaretka czerwona,
  • 1,5 szkl cukier,
  • 3 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 2/3 szkl mąka ziemniaczana,
  • 2/3 szkl mąka,
  • 8 szt jajka,
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt Eli przekładany
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia dodać delikatnie do białek, wymieszać. Wylać ciasto na wysmarowaną blachę, piec ok. 25 minut w 180 stop. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Biszkopt przekroić na pół, wyłożyć na biszkopt galaretkę, przykryć drugą częścią biszkopta . Posypać wierzch ciasta cukrem pudrem.