Sposób przygotowania:
Biszkopt jabłkowy
Masło roztopić odstawić do wystygnięcia.Jabłka umyć obrać pokroić w talarki dość grube.Jajka ubić z cukrem na puch,przesiać mąkę z proszkiem do piecenia dolać masło wymieszać dokładnie.
Ciasto wylać do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 26 cm.Ułożyć jabłka na "okrągło",posypać hojnie cynamonem.
Blachę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w 170 stopniach.
Upieczone wyjąć i pozostawić do wystygnięcia,następnie posypać cukrem pudrem.
Ciasto wylać do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 26 cm.Ułożyć jabłka na "okrągło",posypać hojnie cynamonem.
Blachę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w 170 stopniach.
Upieczone wyjąć i pozostawić do wystygnięcia,następnie posypać cukrem pudrem.