margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Biszkopt jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Powoli zaczyna mi brakować pomysłów.Oto kolejne wydanie przepisu zawierającego soczyste aromatyczne sezonowa jabłka.Polecam.

Biszkopt jabłkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt jabłkowy
Masło roztopić odstawić do wystygnięcia.Jabłka umyć obrać pokroić w talarki dość grube.Jajka ubić z cukrem na puch,przesiać mąkę z proszkiem do piecenia dolać masło wymieszać dokładnie.

Ciasto wylać do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 26 cm.Ułożyć jabłka na "okrągło",posypać hojnie cynamonem.

Blachę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w 170 stopniach.

Upieczone wyjąć i pozostawić do wystygnięcia,następnie posypać cukrem pudrem. 
Biszkopt jabłkowy
ciasto wylać na posmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicy,ułożyć jabłka
Biszkopt jabłkowy
upieczone ciasto wyjąć do ostygnięcia następnie posypać cukrem pudrem

Tagi:

biszkopt