Sposób przygotowania:
biszkopt kawowy z masą
wykonanie biszkoptu:
oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z szklanką cukru, dodać żółtka i wodę dalej miksować na koniec mąkę. Tak przygotowane ciasto wylac na blaszkę i upiec około 45 min.
poncz:
zagotować wodę z kawą, a żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wymieszać. tym ponczem nasączyć upieczony przekrojony na pół biszkopt.
masa:
jajka całe ubić z cukrem i rozpuszczoną margaryną, dodać żelatynę i mleko w proszku, Na sam koniec dodać serki homogenizowane i delikatnie wymieszać.
Biszkopt przełożyć masą i gotowe do dekoracji można użyć odrobiny masy lub polewy czekoladowej. Smacznego!
oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z szklanką cukru, dodać żółtka i wodę dalej miksować na koniec mąkę. Tak przygotowane ciasto wylac na blaszkę i upiec około 45 min.
poncz:
zagotować wodę z kawą, a żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wymieszać. tym ponczem nasączyć upieczony przekrojony na pół biszkopt.
masa:
jajka całe ubić z cukrem i rozpuszczoną margaryną, dodać żelatynę i mleko w proszku, Na sam koniec dodać serki homogenizowane i delikatnie wymieszać.
Biszkopt przełożyć masą i gotowe do dekoracji można użyć odrobiny masy lub polewy czekoladowej. Smacznego!