Sposób przygotowania:
Biszkopt śmietanowy z kolorowymi galaret
Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę,dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,a na końcu pianę ubitą z białek.Pieczemy biszkopt w 180 stopniach C około 30-40 minut. Ubijamy schłodzoną bitą śmietanę,dodajemy do nie cukier puder oraz rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę..Galaretkę agrestową rozpuszczamy w połowie wody podanej do użycia na opakowaniu.Tak samo robimy z dwoma galaretkami wiśniowymi. Najlepiej robić je dzień przed pieczeniem biszkoptu. Galaretki kroimy w kwadraty.Na ciasto biszkoptowe wykładamy najpierw galaretki:wiśniową i agrestową.Na galaretki wylewamy tężejącą bitą śmietankę.Na wierzch bitej śmietany kładziemy kostki galaretki wiśniowej.Możemy wybrać inny smak galaretek i połączyć wg swojego uznania.