Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

SUPERPRZEPIS

Biszkopt truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo smaczne ciasto....

Biszkopt truskawkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biszkopt truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt truskawkowy
Jajka dokładnie wymieszać z cukrem i ubić na puch. Dodać przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą biszkoptową.Wlać olej i wymieszać.Przełożyć do wysmarowanej blachy i piec ok 35 min w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu, przekroić na pół. Śmietanę ubić mikserem.Galaretkę i żelatynę rozpuścić i dodać do śmietany. Wymieszać i przelać na ostudzony biszkopt. Przełożyć drugim biszkoptem i wstawić do lodówki.Drugą galaretkę rozpuścić. Wierzch biszkoptu wyłożyć truskawkami i wlać galaretkę.Pozostawić w lodówce do całkowitego zastygnięcia.
Biszkopt truskawkowy
Do całkowitego zastygnięcia nalezy wstawić ciasto do lodówki
Biszkopt truskawkowy
Biszkopt po upieczeniu należy przekroić na pół....
Biszkopt truskawkowy
Galaretke należy rozrobić i połaczyć z masą i wlać na biszkopt.