Sposób przygotowania:
Biszkopt z ananasem i rodzynkami
Biszkopt przekrawam na pół. Nasączam oba blaty sokiem z ananasów. Część ananasów kroję w kostkę, resztę w trójkąciki. Wykładam ubitą kremówkę, zostawiając ok. 2-3 łyżek na wierzch. W śmietanę wrzucam kostki ananasów oraz rodzynki.
Przykrywam krem drugim blatem. Smaruję wierzch pozostałą śmietaną. Układam dekoracyjnie kwiatuszki z ananasów, ozdabiam rodzynkami.
Zalewam górną powierzchnię tężejącą galaretką (pół ciasta truskawkową galaretką, a drugie pół agrestową galaretką).
Schładzam w lodówce.
Przykrywam krem drugim blatem. Smaruję wierzch pozostałą śmietaną. Układam dekoracyjnie kwiatuszki z ananasów, ozdabiam rodzynkami.
Zalewam górną powierzchnię tężejącą galaretką (pół ciasta truskawkową galaretką, a drugie pół agrestową galaretką).
Schładzam w lodówce.
szewczyk