Sposób przygotowania:
Biszkopt z bitą śmietaną i owocami
Bita śmietana: Na każde 0,25l kremówki: 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szkl. gorącej wody, do tego roztworu wsypać trochę kwasku cytrynowego, ale ostrożnie, żeby nie wyszło za kwaśne! Każde 0,25l śmietany osobno ubijać razem z cukrami, gdy będzie już prawie ubita wlać przestudzoną! (ma być zimna, żeby się nie zważyło) rozpuszczoną żelatynę lub do ubitej wsypać śmietan- fixy i chwilkę ubijać jeszcze. Biszkopta przekroić na pół, nasączyć sokiem z brzoswiń lub ananasa, wyłożyć 2/3 bitej śmietany z pokrojonymi owocami, przykryć drugą połową, nasączyć troszkę, wyłożyć resztę ubitej śmietany, udekorować wedle uznania owocami, zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.
Ciacho to piekę naprawdę często, gdy mamy ochotę na coś lekkiego i zarazem słodkiego wybieram właśnie ten biszkopt:)
Ciacho to piekę naprawdę często, gdy mamy ochotę na coś lekkiego i zarazem słodkiego wybieram właśnie ten biszkopt:)
Tit
cherry
mięsko
Sałatki
Natala1210
mycha
kasik12
marietta