jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Biszkopt z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciasto wyjątkowe z owocami lata, uwielbiane przez dzieci

Biszkopt z brzoskwiniami

Składniki:

Biszkopt z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z brzoskwiniami
Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny, białka ubić na sztywną pianę.

Żółtka wymieszać z mąką i białkami, dodając na przemian po łyżce jednego i drugiego składnika.

Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy.

Na wierzch wyłorzyć brzoskwinie obrane i pokrojone w ćwiartki.

Piec 40 minut w temp.180 stop.C.

Ostudzony biszkopt posypać cukrem pudrem.