Sposób przygotowania:
Biszkopt z brzoskwiniami
Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny, białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka wymieszać z mąką i białkami, dodając na przemian po łyżce jednego i drugiego składnika.
Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy.
Na wierzch wyłorzyć brzoskwinie obrane i pokrojone w ćwiartki.
Piec 40 minut w temp.180 stop.C.
Ostudzony biszkopt posypać cukrem pudrem.
Żółtka wymieszać z mąką i białkami, dodając na przemian po łyżce jednego i drugiego składnika.
Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy.
Na wierzch wyłorzyć brzoskwinie obrane i pokrojone w ćwiartki.
Piec 40 minut w temp.180 stop.C.
Ostudzony biszkopt posypać cukrem pudrem.