dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Biszkopt z czerwoną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pulchny biszkopt z dodatkiem czerwonych porzeczek . Smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto.

Biszkopt z czerwoną porzeczką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z czerwoną porzeczką

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z czerwoną porzeczką
Porzeczki oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Osączamy z nadmiaru wody. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli, cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy skórkę z cytryny. Następnie dodajemy żółtka wymieszane ze śmietaną. Wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy porzeczki. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. Smacznego!
Biszkopt z czerwoną porzeczką
Porzeczki dokłądnie płuczemy i osączamy.
Biszkopt z czerwoną porzeczką
Białka ubijamy z solą i cukrami, następnie dodajemy skórkę cytrynową.
Biszkopt z czerwoną porzeczką
Dodajemy żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Biszkopt z czerwoną porzeczką
Ciasto wlewamy do formy i posypujemy porzeczkami.