Sposób przygotowania:
Biszkopt z galaretką i biszkoptami
BISZKOPT (składniki podane na dwa biszkopty, z połowy należy upiec jeden a z drugiej połowy upiec drugi).
3 białka oddzielić od żółtek. Ubić w misce na twardo. Dodać 3 łyżki cukru i dalej ubijać aż powstanie piana. Dodać 3 żółtka i mieszać na małych obrotach. 3 łyżki mąki wymieszać z 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wmieszać łyżką do ciasta. Tak przygotowane ciasto przełożyć do brytfanny. Piec w piekarniku w 180 st. przez 25 minut. To samo zrobić z drugim biszkoptem.
MASA: Odlać trochę mleka do garnuszka, resztę zagotować. Do nie gotującego się mleka dodać mąki, cukry i jajko. Wymieszać ze sobą. Gdy zacznie się mleko gotować wlać to do niego. Dodać galaretkę na sypko. /Mieszać aż powstanie gęsty budyń. Odstawić do zimna.
Zrobić galaretkę truskawkową. Odstawić do tężenia.
DALSZY CIĄG MASY: Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu. Przełożyć jednego biszkopta połową masy. Ułożyć na nim biszkopty (na około i w środku). Zalać lekko tężejącą galaretką. Następnie dać do całkowitego stężenia. Gdy galaretka na placku stężeje przełożyć drugą częścią masy. Zostawić trochę na wierzch. Przyłożyć drugim biszkoptem. Drugi biszkopt posmarować pozostałą częścią masy. posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!
3 białka oddzielić od żółtek. Ubić w misce na twardo. Dodać 3 łyżki cukru i dalej ubijać aż powstanie piana. Dodać 3 żółtka i mieszać na małych obrotach. 3 łyżki mąki wymieszać z 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wmieszać łyżką do ciasta. Tak przygotowane ciasto przełożyć do brytfanny. Piec w piekarniku w 180 st. przez 25 minut. To samo zrobić z drugim biszkoptem.
MASA: Odlać trochę mleka do garnuszka, resztę zagotować. Do nie gotującego się mleka dodać mąki, cukry i jajko. Wymieszać ze sobą. Gdy zacznie się mleko gotować wlać to do niego. Dodać galaretkę na sypko. /Mieszać aż powstanie gęsty budyń. Odstawić do zimna.
Zrobić galaretkę truskawkową. Odstawić do tężenia.
DALSZY CIĄG MASY: Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu. Przełożyć jednego biszkopta połową masy. Ułożyć na nim biszkopty (na około i w środku). Zalać lekko tężejącą galaretką. Następnie dać do całkowitego stężenia. Gdy galaretka na placku stężeje przełożyć drugą częścią masy. Zostawić trochę na wierzch. Przyłożyć drugim biszkoptem. Drugi biszkopt posmarować pozostałą częścią masy. posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!