Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Biszkopt z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki biszkopt dwu kolorowy jasny i ciemny a w środku kawałki jabłek. Pyszny szybki do popołudniowej kawki

Biszkopt z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z jabłkami

 

  • 3 jajka
  • 1 szkl mąki
  • 3/4 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżki kakao
  • 2-3 jabłka

Sposób przygotowania:

Biszkopt z jabłkami
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , nadal ubijając dodać żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wylać większą część ciasta a do pozostałej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Jabłka umyć , obrać i pokroić w kostkę posypać po jasnym cieście i lekko powciskać. Zalać ciemnym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego d 180 stopni i piec 40-50 minut.
Biszkopt z jabłkami
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę
Biszkopt z jabłkami
Dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Biszkopt z jabłkami
Jabłka umyć , obrać i pokroić w kostkę posypać po jasnym cieście i lekko powciskać.
Biszkopt z jabłkami
Zalać ciemnym ciastem. Piec 40-50 minut w temp 180 stopni