Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną
Ciasto:
Ubić białka dodając cukier, potem dodać żółtka i nadal ubijać.Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodawać do ciasta po mąkę, olej oraz wodę.Delikatnie wymieszać.Piec w 180 stopniach przez 30 minut.Ostudzić
Masa jabłeczna:
Jabłka wyłożyć do brytwany.Rozgrzać.Żelatynę rozpuścić w 1/5 szklanki wody.Dodać do jabłek.Wymieszać.Dodać galaretkę suchą.Wymieszać.Odstawić do wystudzenia.Gdy będzie gęstnieć wyłożyć na ostudzony biszkopt.
Bitą śmietanę ubić według przepisu.Wyłożyć na masę.Posypać kolorowymi wiórkami.
Ubić białka dodając cukier, potem dodać żółtka i nadal ubijać.Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodawać do ciasta po mąkę, olej oraz wodę.Delikatnie wymieszać.Piec w 180 stopniach przez 30 minut.Ostudzić
Masa jabłeczna:
Jabłka wyłożyć do brytwany.Rozgrzać.Żelatynę rozpuścić w 1/5 szklanki wody.Dodać do jabłek.Wymieszać.Dodać galaretkę suchą.Wymieszać.Odstawić do wystudzenia.Gdy będzie gęstnieć wyłożyć na ostudzony biszkopt.
Bitą śmietanę ubić według przepisu.Wyłożyć na masę.Posypać kolorowymi wiórkami.